Eerste editie Roermond City Swim groot succes

De eerste editie van Roermond City Swim is zeer geslaagd: 750 ducks, 250 zwemmers, 140 vrijwilligers en duizenden mensen op de Roerkade en langs het parcours om de zwemmers aan te moedigen en om te genieten van het sfeervolle evenement. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van de eerste editie. De organisatie is alle deelnemers, partners, vrijwilligers, toeschouwers zeer dankbaar voor de bijdrage aan het evenement. Dankzij de inzet en het enthousiasme was het mogelijk om Roermond City Swim te organiseren en om geld in te zamelen voor het goede doel Toon Hermans Huis Roermond.

opm noww.nl: overgenomen uit de nieuwsbrief van de organisatie

In een sfeervolle entourage gingen om half zes de ducks van start in de Duckrace. De 265 zwemmers volgden een uur later en gingen voor de 500, 1.000 of 2.000 meter zwemtocht het water van de Roer in. De omstandigheden om te zwemmen waren goed. Ook voor het in grote aantallen aanwezige publiek was het een sfeervolle avond, mede dankzij de de bijdragen van de artiesten. De weergoden waren Roermond City Swim erg goed. gezind. De temperatuur was prima voor de zwemmers en in combinatie met een aangename watertemperatuur in Roer en Maas van zo'n 20 graden was het goed te doen voor de zwemmers.

Deelnemers kunnen hier de zwemtijden bekijken
Bekijk hier de uitslag van de Duckrace

Ik kijk terug op een geweldig evenement. En niet alleen op de dag zelf, maar ook in aanloop van het evenement. Zo veel energie en bereidheid om te helpen. In 1 woord 'geweldig'. We hebben een fraai geldbedrag opgehaald voor het goede doel; doneren kan nog steeds dus we komen later terug met het noemen van het eindbedrag. In oktober gaan we het eindbedrag bekend maken dat we aan Toon Hermans Huis Roermond over gaan maken. Maar we hebben ook Roermond weer een stuk beter op de kaart gezet. Natuurlijk zijn er bij deze eerste editie een aantal punten die we meenemen in de voorbereiding naar de editie van 2018. Nu kijken we echter vooral ook met trots terug op de dag en constateren dat er een hele goede basis ligt om het evenement door te laten groeien tot een vast onderdeel van de Roermondse evenementen agenda.

De datum voor de editie in 2018 is overigens al bekend: zaterdag 1 september. Noteer het evenement alvast in je (digitale) agenda!

Zet jezelf hier alvast op aanwezig op het Facebook event van volgend jaar.

Er is door diverse personen een groot aantal beelden (foto en video) gemaakt van Roermond City Swim. Op de Facebook pagina van Roermond City Swim (@RoermondCitySwim) plaatsen we de komende dagen een heel aantal van deze sfeerbeelden. Voor een eerste impressie kun je nu al op Facebook terecht. Ook op onze website vind je een sfeerimpressie. Hier zijn tevens vanaf morgen de tijden van de zwemmers in de verschillende waves terug te vinden.

Tenslotte wil ik graag nog benoemen dat ik erg trots ben op het team dat Roermond City Swim heeft georganiseerd. Zo veel kennis, energie en toewijding om het evenement vanaf de grond op te bouwen. En dan samen dit resultaat boeken! Ik hoop dan ook van harte dat we met het team de komende jaren verder kunnen samenwerken. Om samen Roermond City Swim uit te bouwen tot een begrip in Roermond en verre omgeving!

Mede namens bestuur Roermond City Swim
Léon Op de Coul