1# Zwemtocht Texel – Den Helder

Datum: 
zondag, 11 september, 2022 - 00:00 t/m 23:45

Update: 2022-03-26

VOL!!

Wat ging de inschrijving hard, binnen een week zitten we vol! 50 helden die op 11 september de eerste editie van Texel - Den Helder zullen zwemmen.

Toch nog kans maken om hier ook bij te zijn? Meldt je dan nu aan voor de reservelijst via het contactformulier op onze site.

2022-03-19 - Iets eerder dan gepland is de inschrijving zojuist geopend! Let op VOL=VOL, dus ga snel naar www.texeldenhelder.nl en grijp je kans!

Zien we jou aan de start op Texel op 11 september 2022?

Inschrijvingslink via FaceBook


Nadat we een aantal jaren van Den Helder naar Texel zijn gezwommen gaan we dit jaar andersom: Texel – Den Helder!
Tijdens deze Beach to Beach Swim heb je de unieke ervaring van het oversteken van een belangrijk vaarwater. Dit is normaal gesproken verboden voor zwemmers! Tijdens deze monsteroversteek kun je heel wat verwachten; golven, stroming, koud water, zeehonden, bruinvissen etc. Maar ook de kanoërs die de navigatie doen (de weg voor je wijzen), veiligheidsvaartuigen die op een afstandje meevaren voor als je het onverhoopt toch niet meer zit zitten om door te zwemmen. En natuurlijk een helden onthaal op het Helderse strand bij Huisduinen.

De zwemmers zullen ’s morgens verzamelen op het strand bij Huisduinen. Vanaf daar zorgen wij voor passend vervoer naar Texel. Eenmaal op prachtige Texelse strand geven wij het startsein en vertrekken de zwemmers voor hun terugtocht naar Den Helder. De zwemtocht gaat eerst recht naar de overkant, en dan verder langs de dijk van Den Helder richting de finish in Huisduinen. Je hebt dan ongeveer 6 km gezwommen. Een hele prestatie!

Wij hebben drie goede redenen waarom je mee zou doen aan deze spannende uitdaging:

  1. Het is een unieke ervaring om in dit heftige stuk zeewater te kunnen zwemmen.
  2. Je helpt de Reddingsbrigade Den Helder omdat je voor hen sponsorgeld verzamelt (minimaal 300 euro per deelnemer).
  3. Je kunt daarbovenop geld inzamelen voor een goed doel wat je zelf mag bepalen.

Inschrijving opent 19-03-2022 om 10.00 uur.

Voor alle informatie kijk @texeldenhelder