U bent hier

Bodegraven - KNZB-klassementswedstrijd - NED

Organisatie openwaterzwemmen in de Rijn van start

De datum is bevestigd: het openwaterzwemevenement in de Oude Rijn bij Bodegraven vindt komend seizoen plaats op zaterdag 19 juni 2021. De organisatie van de Bodegraafse Zwem & Polo Club (BZ&PC) staat alweer in de startblokken voor dit waterspektakel voor wedstrijd- en recreatieve zwemmers, voor triatleten en alle andere geïnteresseerden.

Virtual Open Water swims

Nu we noodgedwongen een rustige openwaterzomer hebben qua wedstrijden, willen we wel graag zwemmers en zwemsters stimuleren om zich te blijven ontwikkelen in onze puurste vorm van zwemmen! In samenwerking met Sporttijden is een concept uitgewerkt waarbij je kunt deelnemen aan virtuele races!

Hoe werkt het?

Op jouw favoriete trainingslocatie zwem je één of meerdere afstanden die bij de wedstrijd van het aankomende weekend horen. Voor komend weekend (20-21 juni) hebben de oorspronkelijke wedstrijden in Bodegraven en Leiden hun medewerking verleend!

Uiteraard zwem je met smartwatch met gps, of met je telefoon met een tracker-app, zodat je resultaten te delen zijn. Ook als je voor het eerst kennismaakt met openwaterzwemmen, is dit een uitgelezen mogelijkheid om jouw resultaten te vergelijken met andere deelnemers!

AFGELAST Open Water Swim event Bodegraven

Datum: 
zaterdag, 20 juni, 2020 - 00:00 t/m 23:45

Green Heart Ice Swim trekt 115 deelnemers

Afgelopen zaterdag en zondag werd in de Surfplas de Green Heart Ice Swim gehouden, tevens het Open Nederlands Kampioenschap ijszwemmen. In totaal 115 zwemmers gingen het water in om één of meerdere afstanden te zwemmen. Het evenement werd georganiseerd door de Surfplas Ice Swimmers, een groep enthousiaste zwemmers uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en omstreken.

Foto's Open Water Bodegraven 2019

Foto's van de gehouden open water wedstrijd te Bodegraven staan online.

Uitslagen Open Water Bodegraven 2019

Bijgaande de uitslagen van de gezwommen open water wedstrijd in  Bodegraven op 22 Juni 2019.

Ruim 250 zwemmers duiken zaterdag de Rijn in bij Bodegraven

Ruim 250 zwemmers duiken zaterdag de Rijn in. Ze doen mee aan de derde editie van Open Water Bodegraven. De deelnemers zwemmen verschillende afstanden, tussen de vijf kilometer en vijfhonderd meter.

Open Water Bodegraven 2019

Datum: 
zaterdag, 22 juni, 2019 - 10:00 t/m zondag, 23 juni, 2019 - 09:45

Locatie: Oude Rijn Bodegraven.

1# Bodegraven Ice Swim 2019

Datum: 
zaterdag, 2 februari, 2019 - 00:00 t/m 23:45

Zwemmen in IJSKOUD water. Wie durft?
Op 2 februari 2019 organiseren we de eerste editie van ‘Bodegraven Ice Swim’.
Bodegraven Ice Swim is een ijszwemwedstrijd. Hierbij wordt er gezwommen in hopelijk zo koud mogelijk water. IJszwemmen mag ijszwemmen heten wanneer de watertemperatuur onder de vijf graden is. IJszwemmers zwemmen zonder wetsuit, dus alleen in zwembroek of badpak.
Je kunt kiezen uit afstanden van 50, 100, 200, 500 en 1.000 meter.
Het tijdschema wordt later via deze pagina bekend gemaakt.

'Kick om in de Rijn te zwemmen'

Met een watertemperatuur van 18,5 graden was het zaterdag een frisse editie van zwemwedstrijd het Open Water Bodegraven. ,,Maar toch - hier gaat niets boven.''

BZ&PC Bodegraven (2018)

Datum: 
zaterdag, 23 juni, 2018 - 00:00 t/m 23:45

Beste Open Water zwemwedstrijd deelnemer,

Ook dit jaar organiseert BZ&PC Open Water Bodegraven weer een Open water zwemwedstrijd in de Oude Rijn. Wij hopen natuurlijk dat u ook dit jaar meedoet aan dit prachtige evenement.

Met speciale toestemming van de gemeente hebben we het voor elkaar gekregen dat alle deelnemers finishen in de Sluis van hartje Bodegraven.

KNZB maakt wedstrijdkalender 2018 bekend

2017-12-11 - Nieuwegein - Bij het open water congres kon de kalender nog niet definitief vastgesteld worden. De KNZB (en het congres) wilde graag dat de laatst overgebleven dubbel niet meer in de kalender zou staan. Dat is gelukt! In goed overleg is Anna Paulowna bereid gevonden om het komende jaar op een andere datum te organiseren. Het wordt tegen het einde van het seizoen op 16 september. Enkel de nieuwe wedstrijd in de Grindmeren onder Maastricht is daarna nog gepland.

Sponsortochten Zwem voor MIJ leveren bijna 10K op voor KWF

De sponsortochten Zwem voor MIJ hebben een bedrag van bijna 10.000 euro opgebracht voor KWF kankerbestrijding. Een aantal open water verenigingen en ambassadeurs Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns hebben meegedaan aan de pilot deze zomer. De KNZB gaat nu met de betrokken partijen evalueren en kijken welk vervolg het project krijgt.

Uitslagen Open Water Bodegraven 2017

In de bijlage de uitslagen van het Open Water Bodegraven 2017.

 

Foto's Jos Dinkelberg - Bodegraven 5km

Foto's van de 5km van de Heren tijdens de Open Water Wedstrijd in Bodegraven, georganiseerd door BZ&PC.

Pagina's