U bent hier

nieuws - België

Antwerpenaar Maurits wil het Kanaal overzwemmen: "Er is meer open water nodig om te zwemmen in ons land"

noww heeft dit artikel van 3 augustus nu pas gevonden. We hopen dat Maurits inmiddels geslaagd is in zijn poging!

Maurits Meire uit Antwerpen gaat over twee weken het Kanaal overzwemmen, van Engeland naar Frankrijk. Morgen vertrekt Maurits naar Engeland om er te acclimatiseren. "Het water in Engeland is nog 2 of 3 graden kouder dan hier. Daar moet je aan wennen", vertelt hij aan Radio 2 Antwerp.

Wie is Marieke Blomme (40) die als eerste vrouw hele kustlijn afzwom én record aan diggelen sloeg? "Ik moest een uitdaging hebben in coronatijden”

Twintig jaar geleden ging ze ‘per ongeluk’ competitiezwemmen toen ze haar conditie op peil wilde houden. Deze week zwom ze de hele kustlijn af - 67 kilometer, van De Panne naar Knokke - in minder dan 19 uur. Het maakte van Marieke Blomme (40) de eerste vrouw die de kustlijn afzwom én ze brak daarmee het gevestigde record van voorganger Matthieu Bonne. “Alles was afgelast door corona. Dus heb ik zélf iets op poten gezet.”

Slaagt Marieke Blomme er vandaag in om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen?

Slaagt Marieke Blomme er vandaag in om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen?

Vandaag probeert Marieke Blomme uit Mariakerke bij Gent als eerste vrouw ooit de volledige Belgische kustlijn af te zwemmen. Daarnaast probeert ze het wereldrecord af te snoepen van Matthieu Bonne uit Bredene. Hij slaagde er vorig jaar als eerste Belg in om de 67 kilometer van De Panne naar Knokke-Heist te zwemmen en deed dat in 23 uur, 18 minuten en 58 seconden. Marieke wil er maar 18 uur over doen.

Twee keer winst in open water Biesboschzwemmers

Terwijl in Nederland de ene na de andere open water wedstrijd niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen, worden er bij de zuiderburen diverse wedstrijden georganiseerd. Op de roeibaan in Willebroek kwamen vandaag Nadine Scheeve, Pieter Pijnenburg en Lars de Kooter aan de start. Alle drie zwommen 1000 meter, Nadine vrije slag en de beide heren schoolslag. 

Zeezwemtocht Wielingendoortocht De Haan – Wenduine

Datum: 
zaterdag, 14 augustus, 2021 - 18:00

Zaterdag 14 augustus 2021

(2de datum > Zondag 15 augustus 2021 om 17u30 indien de weersomstandigheden het niet toelaten op zaterdag 14 augustus)

Vrije Zwemmers Wenduine en sportdienst De Haan slaan de handen in elkaar om het sportevenement ZEEZWEMMEN te organiseren met mede dank aan sponsor ‘Chez Madeleine’.

Op een recreatieve manier zal er gezwommen kunnen worden in zee tussen De Haan en Wenduine onder begeleiding van de Haanse reddingsdienst en ervaren kanovaarders van ‘We at Sea’ 

Marieke Blomme (40) wil in 18 uur kustlijn afzwemmen voor twee goede doelen

In een recordtijd van 18 uur de volledige Vlaamse kustlijn van 67 kilometer afzwemmen. Dat is het huzarenstukje dat Marieke Blomme, afkomstig uit Torhout, op maandag 16 augustus tot een goed einde wil brengen. Ze maakt haar borst niet op de eerste plaats nat voor eigen roem en glorie, maar voor twee goede doelen.

Mechelaars kunnen onder toezicht baantjes zwemmen in Keerdok

Bij een ideaal zomerweertje hebben tientallen Mechelaars donderdagnamiddag in de zwemzone aan het Keerdok een frisse duik genomen. Met dit nieuwe project keert Keerdok terug naar zijn roots van den Ouwen Dok, die geïntegreerd is in het Van der Valk-hotel. Al zal enkel mogen gezwommen worden in vier banen in een afgebakende zone van 35 meter, onder toezicht van redders.

Uit de KNZB-nieuwsbrief van 9 juli 2021

Openwaterzwemmen

Hetric Swim Challenge 2021

Datum: 
zondag, 20 juni, 2021 - 14:00

De race

De Hetric Swim Challenge is een unieke recreatieve zwemwedstrijd waar plezier en de persoonlijke uitdaging voorop staan. Dit jaar staat alleen de Iron Swim (3800m) op het programma.

De deelnemers kiezen zelf hoe ze de afstand zwemmend overbruggen. Vrije slag, schoolslag, vlinder of rugslag, alles mag.

Urban swim 2021

Datum: 
zaterdag, 19 juni, 2021 - 18:45

Op 19 juni 2021, organiseren de Langerei Zwemmers in samenwerking met de stad BRUGGE voor de derde maal de URBAN SWIM BRUGGE. Deze zwemtocht met keuze uit diverse afstanden is toegankelijk voor iedereen. Vooraf inschrijven is verplicht en kan enkel via de link hieronder tot en met woensdag 16 juni tenzij het maximum aantal deelnemers vroeger bereikt is.

Op deze vier extra plaatsen in Vlaanderen kan je deze zomer zwemmen in openlucht

Wie deze zomer verfrissing zoekt, zal op minstens vier bijkomende plaatsen in openlucht kunnen zwemmen. Dat laten Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en haar collega van Sport Ben Weyts (beiden N-VA) weten. De Vlaamse regering gaat intussen op zoek naar betere regels rond zwemmen in openlucht, zodat er in nog meer openbare wateren kan worden gezwommen.

5 redenen om te zwemmen in open water: verhoog je geluk en red levens

Een sterker lichaam, een beter brein, minder stress: we willen het allemaal, maar hoe pak je dat aan? Er zijn duizenden wetenschappelijke studies over dingen die goed zijn voor lichaam en geest... maar hoe krijg je die ooit gelezen? Om je op weg te helpen, zetten we elke maandag één activiteit in de kijker met 5 wetenschappelijk onderbouwde redenen om iets vaker (of minder vaak) te doen.

'Zwemmen in open lucht? Het Belgisch verbodsbeleid moet dringend veranderen'

Bij de heropening van de zwembaden vraagt Sigrid Spruyt meer begrip van de bewindsvoerders voor wie in open lucht wil zwemmen. 'Ons land is op watervlak een tranendal.'
De zwembaden zijn -met enkele dagen vertraging- gelukkig weer open. Het is de enige versoepeling op sportvlak. Compensatie voor de achterstelling in de eerste lockdown, of een kentering in de geesten?

Matthieu Bonne heeft record beet. Na 68 kilometer en 23 uur zwemmen aangekomen in Knokke-Heist

Matthieu Bonne is na 23 uur zwemmen en 68 kilometer in het water aangekomen in Knokke-Heist. Hij vertrok maandag om 16 uur in De Panne met als doel het afzwemmen van de kustlijn en is de allereerste die in die zware opdracht slaagt. Honderden mensen hebben hem onderweg aangemoedigd. Matthieu schreeuwde op het strand de inspanning van zich af. “Ik ben kapot”, wist hij daarna nog uit te brengen.

Urban Swim Brugge 2020

Datum: 
zaterdag, 5 september, 2020 - 19:00 t/m zondag, 6 september, 2020 - 18:45

Op 5 september 2020, organiseren de Langerei Zwemmers in samenwerking met de stad BRUGGE voor de tweede maal de URBAN SWIM BRUGGE. Deze zwemtocht met keuze uit diverse afstanden is toegankelijk voor iedereen. Vooraf inschrijven is verplicht en kan enkel via de link onderaan tot en met woensdag 2 september tenzij het maximum aantal deelnemers vroeger bereikt is. Deelname kost 5€. Opgelet het aantal toegelaten deelnemers is beperkt !
 

Pagina's