U bent hier

Buitenland (anders dan Antillen, Suriname of BeNeLux)

Zeezwemmen Wielingendoortocht

Datum: 
woensdag, 23 augustus, 2023 - 18:00

Op een recreatieve manier en onder begeleiding van de Haanse reddingsdienst en ervaren kanovaarders zwem je de afstand in zee tussen De Haan en Wenduine.

Van Rouwendaal behoudt met derde plek leiding in wereldbekerklassement

Zwemster Sharon van Rouwendaal is bij de wereldbeker in het Portugese Setubal bij de 10 kilometer openwater derde geworden. De Soestse zag de winst gaan naar de Franse Caroline Jouisse.

Sharon van Rouwendaal tweede bij wereldbeker in Egypte

Sharon van Rouwendaal is bij de eerste wereldekerwedstrijd openwaterzwemmen als tweede geëindigd. In Egypte legde de Olympisch kampioene van Rio de Janeiro de 10 kilometer af in 2.04.07,3 uur. Dat was 2,7 seconde langzamer dan de Duitse winnares Leonie Beck. De Braziliaanse Ana Marcela Cunha, regerend  Olympisch kampioene, maakte het podium compleet met een achterstand van eveneens 2,7 seconde op Van Rouwendaal.

aQuellé Midmar Mile: The World’s Largest Open Water Swimming Event Celebrates 50 Years

Honors for Sharon van Rouwendaal and Connor Buck

The 50th edition of the aQuellé Midmar Mile, one of the world’s largest open-water races with nearly 800 participants took place from February 9th to 12th.

The aQuellé Midmar Mile is an annual open water swimming event that takes place in South Africa. It is considered one of the largest open water swimming events in the world and has been held since 1974.

Zwemster in de kou

De Chileense zwemster Barbara Hernandez heeft een record gevestigd door, zonder traditioneel badpak, 2,5 kilometer te zwemmen in het ijskoude water van Antarctica. Ze deed dit om aandacht te vragen voor de bescherming van Antarctica.

IISA Team NL bij Khalid & Sofie

4 van onze deelnemers aan het WK in Frankrijk zijn bij thuiskomst uitgenodigd om met Khalid te praten over hun ervaringen. Dit leverde een mooi gesprek op waarbij de IISA safety-rules en de goede voorbereiding niet vergeten werden.

Foto's van de laatste twee dagen IISA WK-ijszwemmen in Samoëns France

2023-01-13 - Vandaag is het WK in Samoëns echt van start gegaan met de 1000m en enkele korte nummers. 

We hebben wat leuke foto's ontvangen van gisteren. Niemand heeft bezwaar gemaakt dat we de foto's gebruiken.

Kyra Wijnker verbaast zichzelf met podiumplekken op WK ijszwemmen. ’Wie had dat verwacht? Ik in ieder geval niet!’

De Helderse (24) kon zich in het Franse Samoëns voor het eerst sinds 2019 weer meten met de rest van de wereld in deze extreme sport. Vooraf wist ze niet wat ze kon en mocht verwachten. Weliswaar drie jaar ouder, wijzer en meer ervaren maar zeker niet sneller, veronderstelde ze nog voor vertrek. Dat laatste ging over 1000 meter nog op. 

Inge wint vijf medailles en zwemt wereldrecord bij WK IJszwemmen: 'Water was zo'n 2,5 graden'

DEN HAAG - Maar liefst vijf medailles haalde Inge Wolfs dit weekend tijdens het WK IJszwemmen in Den Haag. Samen met Britt Kraaijevanger vertrok ze vorige week naar Frankrijk om wedstrijden te zwemen in ijs- en ijskoud water. 'Het is behoorlijk koud geweest. Het water was tussen de 2,5 en 3 graden', vertelt Inge in Bob Staat Op.

Annabel Médard doet persoonlijk verslag

Sjongejongejonge, wat een dag. Ice Swimming World Championship in Samoëns in de franse Alpen en vanmiddag moest ik eindelijk eens aan de bak. Uurtje of anderhalf van tevoren begon ik toch de stress te voelen en dat vertaalde zich in koppijn, waardoor ik besloot om in afwachting van de 1e call ter plekke op de grond in die drukke hal een uiltje te knappen. Jas als kussen onder mijn hoofd, reservebadpak over mijn ogen tegen het licht en weg was ik: mijn zwemtechniek is weliswaar wat beroerd maar ik ben heel goed in siesta.

IISA WK 2023 te Samoëns Frankrijk - foto's eerste wedstrijddag

2023-01-13 - Vandaag is het WK in Samoëns echt van start gegaan met de 1000m en enkele korte nummers. 

We hebben wat leuke foto's ontvangen van gisteren. Niemand heeft bezwaar gemaakt dat we de foto's gebruiken.

IISA WK 2023 te Samoëns Frankrijk - mededelingen en uitslagen

Op de facebookpagina van IISA is het volgende bericht te vinden:

Day 1 is done. Well done to all you super frozen ICE heroes. You are just amazing.

We advise swimmers to read the rules amendments section to avoid any disqualifications. [See images]

IISA WK 2023 te Samoëns Frankrijk - foto's dagen voor de wedstrijden

2023-01-12 - Vandaag is het WK in Samoëns formeel begonnen met de openingsceremonie. Er is vandaag ook de medische check geweest en het aanmelden (dat je er bent). Uiteraard is iedereen in Nederland al gekeurd, maar dat moet je uiteraard laten zien en ze kijken er nog eens kritisch naar. Tot slot was er een algemene briefing voor de langere afstanden.

Bij de openingsceremonie werd de Nederlandse vlag gedragen door een jongen van Nederlandse komaf die in Samoëns woont.

TEAM IISA Nederland WK 2023

Als bestuur van IISA Nederland maken we hierbij het team bekend welk Nederland zal vertegenwoordigen tijdens het V IISA WK IJszwemmen in Samoëns, Frankrijk. Het WK vindt plaats van 11 t/m 15 januari 2023. 

FINA world junior swimming championships kick off in Seychelles

The FINA World Junior Open Water Swimming Championships kicked off on Friday in Seychelles at the northern Mahe beach of Beau Vallon.

...........................

The vice chairman of the technical committee, Dutch Ferry Weertman, who is also a former Olympic gold medalist, said

Pagina's