U bent hier

Buitenland (anders dan BeNeLux, Nederlandse Antillen of Suriname)

IISA 4th World Championship - Host city and process announcement

Datum: 
zondag, 3 oktober, 2021 - 17:00

You're invited to join a Microsoft Teams meeting
Title: IISA 4TH WORLD CHAMPIONSHIP ANNOUNCEMENT

Marcel Schouten 2e in Capri - Napoli

Van de facebookpagina van Marcel Schouten:

It's already a week ago that I participated in the biggest "World Marathon event in the world "(Capri -Napoli) and I am still really happy to come home with the second place in a field with amazing strong swimmers like the World/European Champion and others with individual medals at the european /world championships.

But it is not just the result that makes me happy, it is aswell the route that I had have to come back at the highest level.

Wie is Marieke Blomme (40) die als eerste vrouw hele kustlijn afzwom én record aan diggelen sloeg? "Ik moest een uitdaging hebben in coronatijden”

Twintig jaar geleden ging ze ‘per ongeluk’ competitiezwemmen toen ze haar conditie op peil wilde houden. Deze week zwom ze de hele kustlijn af - 67 kilometer, van De Panne naar Knokke - in minder dan 19 uur. Het maakte van Marieke Blomme (40) de eerste vrouw die de kustlijn afzwom én ze brak daarmee het gevestigde record van voorganger Matthieu Bonne. “Alles was afgelast door corona. Dus heb ik zélf iets op poten gezet.”

Slaagt Marieke Blomme er vandaag in om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen?

Slaagt Marieke Blomme er vandaag in om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen?

Vandaag probeert Marieke Blomme uit Mariakerke bij Gent als eerste vrouw ooit de volledige Belgische kustlijn af te zwemmen. Daarnaast probeert ze het wereldrecord af te snoepen van Matthieu Bonne uit Bredene. Hij slaagde er vorig jaar als eerste Belg in om de 67 kilometer van De Panne naar Knokke-Heist te zwemmen en deed dat in 23 uur, 18 minuten en 58 seconden. Marieke wil er maar 18 uur over doen.

Twee keer winst in open water Biesboschzwemmers

Terwijl in Nederland de ene na de andere open water wedstrijd niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen, worden er bij de zuiderburen diverse wedstrijden georganiseerd. Op de roeibaan in Willebroek kwamen vandaag Nadine Scheeve, Pieter Pijnenburg en Lars de Kooter aan de start. Alle drie zwommen 1000 meter, Nadine vrije slag en de beide heren schoolslag. 

Bottelier pakt goud bij Bayerische kampioenschappen

Openwaterzwemmer Lars Bottelier heeft afgelopen zaterdag goud gewonnen op de 5 km bij de Bayerische Kampioenschappen. Bottelier was in 56:11,70 te snel voor Aaron Schmidt (56:34,97) en Moritz Bockes (57:01,64).

Weertman zevende in open water Tokio: 'Raceplan paste niet bij wedstrijd'

De ene olympische zwemmarathon is de andere niet. Ferry Weertman, de glorieuze winnaar van Rio 2016, weet daar alles van. In het warme water van de Odaiba Marine Park kwam de titelverdediger in Tokio geen moment in de wedstrijd voor.

Sharon van Rouwendaal 2.0 straalt om zilver na uitputtingsslag: ‘Ik had het niet beter kunnen doen’

Na het goud van Rio heeft Sharon van Rouwendaal in Tokio olympisch zilver veroverd in het openwaterzwemmen. De 27-jarige marathonvrouw uit Baarn was na tien kilometer in de eindsprint net niet opgewassen tegen de Braziliaanse Ana Marcela Cunha.

Van Rouwendaal na slimme zilveren race: ‘Nu ben ik een echte openwaterzwemster’

Goud had Sharon van Rouwendaal (27) al op de olympische 10 kilometer en daar kwam woensdag in de Baai van Tokio een ‘zeker zo’n mooie’ zilveren medaille bij. ,,Nu ben ik een echte openwaterzwemster.”

Olympische 10km Open Water/Marathonzwemmen

Datum: 
zaterdag, 3 juli, 2021 - 23:30 t/m maandag, 5 juli, 2021 - 02:00

Dinsdag 3 augustus, 23:30 uur: 10 kilometer open water – Sharon van Rouwendaal

Woensdag 4 augustus, 23:30 uur: 10 kilometer open water – Ferry Weertman

Olympische Spelen Tokyo 2020| Alles wat je moet weten over het openwaterzwemmen

Vijf jaar geleden was het twee keer raak voor Nederland bij het openwaterzwemmen. Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal pakten in Rio de gouden medaille. De twee kampioenen staan in Tokio klaar om de titel te verdedigen. De concurrentie is echter stevig. Mis niks van het openwaterzwemmen op 4 en 5 augustus. Eurosport zendt de volledige Olympische Spelen live uit op Eurosport 1 en discovery+

Koud, zoet water en een ochtendrace bevallen Ferry Weertman niet; in andere omstandigheden hoopt hij in Tokio op meer dan zijn vierde plek op het EK

De teleurstelling was groot bij Ferry Weertman na de tien kilometer op het EK openwater zwemmen. De olympisch kampioen greep in het Lupameer in Hongarije naast de medailles: vierde. „Ik kwam hier naartoe om er vier op een rij van te maken, niet voor de vierde plaats”, zei Weertman.

Ferry Weertman net naast het podium op 10K, Lars Bottelier 22ste bij EK-debuut

Op het EK openwaterzwemmen is Ferry Weertman op de 10 kilometer als vierde geëindigd op 12,4 seconden van de Italiaanse winnaar (1:51:30.6 ) Gregorio Paltrinieri.

Superieure Sharon van Rouwendaal prolongeert ook EK-titel op de 10 kilometer

Een dag na de winst op de 5 kilometer heeft openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal ook haar titel op de 10 kilometer (1:59.12,7) geprolongeerd.

Duik in het verleden: Wandy Kater en Arthur de Rouw met eerste EK-medailles

Zoals vrijwel bij elke begin van een toernooireeks moesten de liefhebbers van het open water de LEN-bobo's ervan overtuigen dat ook hun tak van zwemmen de erkenning verdiende van een officieel kampioenschap.

Dat kwam er uiteindelijk van in 1989 in een baai vlakbij het Joegoslavische (nu Kroatische) Stari grad tegenover Split en het eiland Hvar. De KNZB stond niet trappelen bij al weer een extra kostenpost en belangstellenden moesten hun reis en verblijf grotendeels zelf bekostigen. Wie een plaats bij de eerste acht veroverde kreeg een tegemoetkoming in de kosten van 750 gulden als bonus!  Acht van de elf Nederlandse deelnemers profiteerden hiervan, zodat de KNZB toch 6000 gulden moest uitkeren.

Pagina's