U bent hier

wedstrijd (event) goede doel(en)

Swim to Fight Cancer Stedendriehoek 2023 nog niet zeker door tekort aan vrijwilligers

Na een paar jaar geen Swim to Fight Cancer is de organisatie van plan om dit jaar weer in te zetten op een nieuwe editie van het evenement voor goede doelen. Zondag 10 september, dan moet het gaan gebeuren. In het water van recreatiegebied Bussloo. Maar het evenement wankelt.

Nog één keer het water in voor A Local Swim Schagen

Toen Marjolein en Nathalie in 2014 het water van de Amsterdamse grachten uitkwamen na het voltooien van de Amsterdam City Swim, maakte dit een grote indruk op hen. Zij zwommen mee om geld op te halen voor de spierziekte ALS. “Met onze gezonde spieren helpen we ALS-patiënten”, zegt Marjolein. In 2015 deden zij met een neefje en nichtje mee aan de Kids Swim in Amsterdam.

Swim To Fight Cancer in Haarlem

Datum: 
zondag, 4 juni, 2023 - 00:00 t/m 23:45

Na de teleurstelling van de annulering afgelopen jaar, heeft de organisatie in overleg met de gemeente Haarlem besloten de eventuele grotere kans op blauwalg of slecht zwemwaterkwaliteit te beperken dus het evenement vanaf nu naar juni te verplaatsen.

Rondje Pampus 2023

Datum: 
zaterdag, 29 juli, 2023 - 07:00

Rondje Pampus is een uniek zwemevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in het IJsselmeergebied. Zwemmen in open water rond Forteiland Pampus is spectaculair voor zowel recreatie- als wedstrijdzwemmers. Een sportieve uitdaging terwijl je geniet van de weidsheid om je heen, van wind, golven en water. Want natuur beleef je in het water!

Zwemmen door de Zwolse grachten: CitySwim keert terug (en eerder dan verwacht)

Dit jaar moet het dan toch echt plaatsvinden: City Swim Zwolle. De tocht van 2,7 kilometer door de grachten van Zwolle werd vorig jaar augustus vanwege blauwalg afgelast. Daarom is het zwemfestijn voor het goede doel dit jaar eerder gepland: in juni.

Zwemtocht Texel – Den Helder editie 2023

Datum: 
zaterdag, 9 september, 2023 - 00:00 t/m 23:45

Veel sneller dan verwacht zit de inschrijving voor 2023 binnen 1 dag al vol!

Na het grote succes van afgelopen jaar gaan wij in 2023 door! Ook dan zullen we weer de oversteek maken van Texel naar Den Helder!
Tijdens deze Beach to Beach Swim heb je de unieke ervaring van het oversteken van een belangrijk vaarwater. Dit is normaal gesproken verboden voor zwemmers!

Prins Floris van Oranje opent Rapenburg Race, ruim 116.000 euro voor goede doel opgehaald

Prins Floris van Oranje gaf zaterdagmiddag het startschot voor de 5e editie van de Rapenburg Race. 750 studenten en een groep dwarslaesiepatiënten zwommen daarna 800 meter door het Rapenburg in Leiden. Ze zamelden hiermee geld in voor dwarslaesie onderzoek.

Biesboschzwemmers: Bedrag ALShetjeraakt bekend

Werkendam, 15 september 2022 – Een kleine week geleden werden tijdens de Biesbosch Open Water Race prestatietochten gehouden voor de Stichting ALShetjeraakt. Zwemmers die 1000, 2000 of 5000 meter zwommen haalden geld voor deze stichting op.

Zwemmen voor je dierbaren die lijden aan kanker: "Pech als je het hebt"

In de laatste week voor de derde editie van Swim to Fight Cancer in Haarlem, staat de teller op bijna vier ton. Zo'n 650 deelnemers springen zondag in het water voor de sponsortocht. Trainen in het open water is wel belangrijk, zeker voor de vele kinderen die zich steeds meer aanmelden. Krijn, Tjite en Vincent zijn twaalf en doen ook mee zondag. En dat doen ze niet zonder reden. 

Dick Kuijsters zwemt als snelste van Texel naar Den Helder

Negen edities van de Beach to Beach Swim maakten zwemmers de oversteek van Den Helder naar Texel, maar dit jaar is het andersom. Dat zorgt voor een langere route, maar vooral voor veel publiek bij de finish.

Emma (17) maakt indruk bij zwemtocht Texel-Den Helder: "Het was knokken"

Zo'n zeven kilometer zwemmen, van Texel naar Den Helder. Vandaag gingen vijftig zwemmers de uitdaging aan tijdens de tiende editie van de Beach to Beach Swim over de Marsdiep. De 17-jarige Emma Riemers uit Den Helder deed voor de eerste keer mee en maakte meteen grote indruk door als één van de eersten te eindigen.

Niet met de boot, maar zwemmend van Texel naar Den Helder voor het goede doel

Je moet wel lef hebben: van Texel naar Den Helder zwemmen. Morgen durven 48 deelnemers het aan om deze zwemtocht van zo'n 7 kilometer af te leggen. En dat allemaal voor de Reddingsbrigade van Den Helder en nog tientallen andere zelfgekozen goede doelen. 

RapenburgRace: zwemmen voor goed doel en een Leids songfestival

De vierde editie van de RapenburgRace moet meer dan ooit een feest voor heel Leiden worden. Dit jaar verwacht de organisatie dat zo’n 750 mensen gaan deelnemen. Doel is geld ophalen voor onderzoek naar behandeling van dwarslaesies en om mensen bewust te maken van wat het hebben van een dwarslaesie betekent in iemands leven.

Nieuwe naam, finishplek, ander goed doel en een omgekeerde zwemrichting. Zeezwemtocht gooit het over andere boeg en haalt banden aan met marine

Een nieuwe naam, finishplek, ander goed doel en een omgekeerde zwemrichting. De Helderse zeezwemtocht gooit het zondag voor het eerst over een geheel andere boeg. Drie vragen aan bestuurslid Gert-Jan Wit van Stichting Be Tough.

Moe maar voldaan na zwemprestatie voor goed doel

Vele tientallen mensen doken zaterdag de Vecht in. Niet vanwege het warme weer, maar omdat zij meededen aan zwemevenementen voor een goed doel. 

Pagina's