U bent hier

ijszwemmen & winter zwemmen

IISA WK IJszwemmen (2025)

Datum: 
maandag, 13 januari, 2025 - 00:00 t/m zondag, 19 januari, 2025 - 23:45

De data en de locatie zijn bekend! Het IISA WK ijszwemmen zal plaatsvinden in het Italiaanse Molveno.

Amsterdam Ice Swim (2024)

Datum: 
zaterdag, 14 december, 2024 - 00:00 t/m zondag, 15 december, 2024 - 23:45

De Amsterdam Ice Swim in Natuurspeeltuin Jeugdland Amsterdam

Guinness Book of Records - Ice

Ice Swimming Championships: Who needs a warm pool when you can make a splash in subzero style? Guinness maakte een overzicht van records en portretteert enkele zwemmers (er komen ook Nederlandse deelnemers in voor):

Dag 3: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland in Oradea, România.

Het is tijd om weer naar huis te gaan. Een aantal van Team Nederland waren gisteren al onderweg, maar de meeste zullen vandaag terug reizen.

Wij mogen terug kijken op een hele mooie week met top prestaties van al onze zwemmers

In totaal behaalde Team Nederland 17 gouden Age Group medailles, 11 zilveren, en 9 bronzen. Daarnaast werd er één bronzen overall medaille gehaald.

Dag 2: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland in Oradea, România.

Ook dag 2 zit er weer op. Vandaag stonden er 3 afstanden op het programma: de 1000m vrije slag, de 100m vrije slag en de 100m schoolslag.

De 1000m vrije slag is altijd een zware afstand, maar alle deelnemers van het Nederlands team hebben super goed gezwommen! William van Overveld zwom snel genoeg voor een 3e plaats in zijn leeftijdscategorie !

Dag 1: IJszwemmen Nederland / IISA Nederland is in Oradea, România.

Dag 1 van het EK IJszwemmen zit er weer op. Het was voor vele een hele lange dag, maar met fantastische resultaten.

Op de 500m vrije slag werd Iris van Aurich 1e in haar leeftijdscategorie, Petra Guijt en Marije Dirkx werden beide 2e in hun leeftijdscategorie. William van Overveld werd 3e in zijn categorie. De rest viel helaas net buiten de medailles, maar heeft wel ongelooflijk goed gezwommen

Op de 50m vlinderslag werd Inge Wolfs 1e van haar leeftijdscategorie. Zij haalde hier ook een Age Group record. Albert Stienezen behaalde een mooie 6e plaats.

IISA 1st European Championship Oradea Results

De uitslagen van de gezwommen afstanden op het 1ste EK van de IISA in Oradea.

IJskoud avontuur voor Christian Carlie

Waddinxveen – Christian Carlie maakt zich op voor een ijskoud avontuur. De 50-jarige Waddinxvener doet aanstaand weekeinde mee aan het Europees kampioenschap ijszwemmen in het Roemeense Oradea.”Ik hou ervan om mijn grenzen te verleggen.”

EK IJszwemmen Roemenië

Het EK IJszwemmen in Roemenië gaat bijna van start. De meeste van IISA Nederland reizen vandaag naar Oradea. Morgen mogen zij naar de registratie, de medische check, de briefing, en de openingsceremonie.

Híerop moet je letten als je gaat winterzwemmen in natuurwater

Steeds meer mensen nemen ook in de winter een duik in de zee, een meer of ander natuurwater. Hartstikke gezond, zou je denken, maar soms gaat het mis.

Breakthrough winter relay in the English Channel

Fresh from his team’s record-breaking relay in the English Channel, ice and endurance swimmer John Myatt spoke to us about how they battled the cold and choppy conditions to make it to France

Several possible new records have been set in the English Channel this month – the first ever 5-man winter English Channel relay crossing, which is also the earliest English Channel swim in any calendar year since records began. It’s also believed to be the coldest ever conditions for an English Channel relay (ratification pending).

Beppie neemt zelfs als het vriest een duik: dit is wat ijszwemmen met je doet

Het is hartje winter, maar Beppie uit Nijmegen laat zich niet tegenhouden door de kou. Al bijna vier jaar lang duikt zij iedere ochtend het ijskoude water in voor een korte zwemsessie. Winterzwemmen en ijsbaden zijn populair, en velen geloven dat er allerlei gezondheidsvoordelen aan vast zitten.

IJszwemmers naar het EK ijszwemmen in Roemenië: ‘Het gaat vooral om de kick’

De meeste zwemmers nemen tegen het einde van de zomer nog een laatste duik de plas, en komen als de zon weer gaat schijnen pas terug. Dat geldt niet voor een groepje enthousiastelingen; deze ijszwemmers trotseren wekelijks - en soms zelfs dagelijks - het ijskoude water van de Surfplas. Het hele jaar rond. Nu trainen zij voor het EK ijszwemmen in Roemenië, dat begin februari plaatsvindt.

Hoe is winterzwemmen zo populair geworden?

In de 18e eeuw gingen artsen uitdragen dat koud water gezond is voor het lichaam. Al snel sprongen de Europeanen vrijwillig in de ijskoude zee.

Gooiers trotseren kou door te zwemmen in open water: "Ik voel dan een oerkracht naar boven komen"

Zwemmen in het open koude water wordt door steeds meer mensen in 't Gooi ontdekt, sinds een klein jaartje is hiervoor zelfs een heuse school geopend in Kortenhoef. Waar velen je voor gek verklaren, zweren de zwemmers bij hun gewoonte. "Je voelt dat je leeft tot in je tenen."

Pagina's