KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 47 min 33 sec geleden

Het is bijna zover: de Week van de Scheidsrechter

do, 23/09/2021 - 02:00

Het nieuwe sportseizoen is begonnen! De coronacrisis ligt helaas nog steeds niet geheel achter ons, maar gelukkig mogen we weer samen sporten en zijn ook de competities weer gestart. Daarbij zijn onze scheidsrechters, juryleden en andere officials onmisbaar!

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Protocol Verantwoord Zwemmen 7.0 gepubliceerd

di, 21/09/2021 - 02:00

Zaterdag 25 september worden er nieuwe versoepelingen doorgevoerd. Met ingang van deze datum gelden de maatregelen uit het Protocol Verantwoord Zwemmen versie 7.0.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Uitbreiding versoepelingen voor zwembadbranche

wo, 15/09/2021 - 02:00

Dinsdagavond 14 september heeft het kabinet een persconferentie gegeven over de nieuwe versoepelingen en aanvullende coronamaatregelen. Komende dagen wordt duidelijk hoe een bezoek aan een zwembad er vanaf 25 september uit komt te zien. Hierbij wordt ook gekeken naar de horecagelegenheden in zwembaden en naar professionele sportwedstrijden. Alle wijzigingen worden doorgevoerd in het Protocol Verantwoord Zwemmen en de aangepaste versie wordt volgende week gepubliceerd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nederlands duet knap zesde bij EJK o.15 in Rijeka

zo, 12/09/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Mare Schallenberg (ACZ) en Chantal Ummels (ZPCH) zijn bij de eerste editie van de ‘European Youth Artistic Swimming Championships' in Rijeka knap als zesde geëindigd. Het duet behaalde in de finale een score van 73.4000. Met de punten van de figurenwedstrijd voor duetten erbij opgeteld, kwamen Mare en Chantal in totaal op een score van 147.2156 uit. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Synchroonzwemsters Mare Schallenberg en Chantal Ummels naar Rijeka

di, 07/09/2021 - 02:00

Mare Schallenberg (ACZ) en Chantal Ummels (ZPCH) zijn maandag 6 september vertrokken naar Rijeka. De twee synchroonzwemsters vertegenwoordigen ons land deze week bij de eerste editie van de ‘European Youth Artistic Swimming Championships', een Europees Jeugd Kampioenschap voor de leeftijdsklasse van 13 tot en met 15 jaar. Coach Rynske Keur en teammanager Iris Pardieck begeleiden het tweetal in de Kroatische badplaats, waar Shirley Zwaan als official actief is. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Zet de officials in het zonnetje!

do, 26/08/2021 - 02:00

De officials, wie kent ze niet? Ze maken de sport mogelijk. 
Zonder hen zouden er geen wedstrijden zijn. Bij elke situatie staan ze er, ze krijgen soms heel wat voor hun kiezen, maar ze zijn er en zijn het fundament van de sport. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer in gesprek met Robin van Galen

wo, 18/08/2021 - 02:00

De zussen Noortje en Bregje de Brouwer werden op de Olympische Spelen negende in de finale van het synchroonzwemmen. Hiermee zwommen ze hun beste uitvoering ooit, met een puntentotaal van 88.9000. Evenals hun coach Esthèr Jauma is de KNZB trots op deze fantastische prestatie. Commercieel directeur Robin van Galen sprak met het nationaal duet.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Olympische Spelen: Zilver voor openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal na bloedstollend slotstuk

wo, 04/08/2021 - 02:00

In het Odaiba Marine Park heeft Sharon van Rouwendaal zilver behaald bij het openwaterzwemmen. Na een bloedstollend slot van de race won de Braziliaanse Ana Marcela Cuhna de wedstrijd over 10 kilometer (1:59.30,8). Het verschil met de uittredend olympisch kampioene was slechts 0,9 seconde. De Australische Kareena Lee moest 1,7 seconde toegeven en pakte het brons.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Programma Olympische Spelen 4 augustus

di, 03/08/2021 - 02:00

Na een geweldige prestatie op de 3 meter plank is het morgen de beurt aan Celine van Duijn op het 10meter platform. Noortje en Bregje de Brouwer plaatsten zich als negende voor de finale van het synchroonzwemmen, deze vindt morgen plaats. Komende nacht verdedigt Sharon van Rouwendaal haar olympische titel met het open water zwemmen, in de nacht van 4 op 5 augustus geldt hetzelfde voor Ferry Weertman en zijn olympische titel. Het programma voor woensdag 4 augustus vind je hieronder.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Olympische Spelen: Noortje en Bregje de Brouwer als negende door naar finale

di, 03/08/2021 - 02:00

Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich als negende geplaatst voor de olympische finale synchroonzwemmen. Het nationaal duet zwom op de tweede dag bij de technische oefening 87.2612 punten bij elkaar. De Brabantse tweeling kwam, opgeteld bij het resultaat van een dag eerder bij de vrije oefening (88.1667),  tot een totaal van 175.4279 punten. Een plek bij de beste twaalf was een vereiste om in de eindstrijd uit te mogen komen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Programma Olympische Spelen 3 augustus

ma, 02/08/2021 - 02:00

Morgenochtend spelen de waterpolodames de kwartfinale tegen Hongarije. Winst voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga betekent een plek in de halve finale en daarmee nog steeds kans op een medaille. De zusjes de Brouwer laten in de voorrondes van het synchroonzwemmen de technische routine zien. Zij zijn uit de loting gekomen om als tweede te starten, na Frankrijk. Thuisland Japan sluit als 22ste de technische routine af. Morgenavond laat gaat ook het open water zwemmen van start. Regerend olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal komt uit op de 10 kilometer vrije slag.  Het programma voor dinsdag 3 augustus vind je hieronder.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Olympische Spelen: 10e plaats voor Nationaal Duet na olympische vrije oefening

ma, 02/08/2021 - 02:00

Na hun vrije oefening staan de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer op het olympisch toernooi op een gedeelde 10e plaats.Net als Griekenland kreeg de Brabantse tweeling 88.1667 punten. In totaal doen 22 landen mee.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Programma Olympische Spelen 2 augustus

ma, 02/08/2021 - 02:00

Morgen starten de Spelen voor Noortje en Bregje de Brouwer in hun discipline synchroonzwemmen. Er wordt gestart met de vrije routine. Oostenrijk bijt het spits af, gevolgd door de Verenigde Staten en Canada. Na Israël en Kazachstan is Nederland als zestiende aan de beurt, net voor Groot-Brittannië. Het programma voor maandag 2 augustus vind je hieronder.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Herstellen met de supplementen van Virtuoos

vr, 23/07/2021 - 02:00

Het lichaam van een duursporter krijgt veel te verduren. De klappen tijdens het lopen, lange tijden op de fiets en de (kilo)meters in het water vereisen een sterk lichaam dat goed in staat is om zich te herstellen. Om jouw lichaam te ondersteunen om optimaal te herstellen kun je kiezen voor supplementen.  Welke supplementen dat zijn, verschilt per (duur)sporter. Daarom hebben we de gratis online supplementen test ontwikkeld. Door deze test ontdek je zelf welke supplementen voor jou het meest interessant zijn om voor TheXtra% te gaan. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Ook deze toppers komen in actie op de Olympische Spelen

vr, 23/07/2021 - 02:00

Waar we de dagen langzaam aftelden is het nu dan eindelijk zo ver. Vandaag starten de Olympische Spelen in Tokio officieel. Om 13:00 uur worden de Spelen officieel geopend met een ingetogen ceremonie. Onze topzwemmers zijn inmiddels afgereisd en zijn klaar om voor hun beste prestatie ooit te gaan.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

De Olympische Spelen: Onze sporters en het programma

wo, 21/07/2021 - 02:00

Vrijdag is het zover: de Olympische Spelen in Tokio. De Spelen vinden een jaar later dan gepland plaats maar onze sporters zijn er meer dan klaar voor: zij gaan voor goud of anders minimaal hun beste prestatie ooit! Wie er deelnemen en wanneer zij in actie komen, zetten wij hieronder op een rijtje. De tijdstippen in het overzicht zijn de Nederlandse tijden.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Denk mee voor een betere KNZB

ma, 12/07/2021 - 02:00

Wat gaan we doen?:
Onze KNZB gaat een volgende stap zetten op weg naar een betere besturing. Dat is met de verenigingen afgesproken tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB. Wat is die volgende stap? 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Help mee als vrijwilliger op het TeamNL Olympic Festival!

vr, 09/07/2021 - 02:00

Van 23 juli t/m 10 augustus is de KNZB actief op het TeamNL Olympic Festival. Dit is een schitterend sportfestival op het sportstrand van Scheveningen. Wil jij als vrijwilliger bij het zwembad het festival van dichtbij meemaken? Geef je dan op voor een of meerdere dagdelen om mee te helpen met de diverse activiteiten.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

TAUW nieuwe sponsor van het Nederlandse zwemmen

vr, 02/07/2021 - 02:00

TAUW is tot en met de Olympische Spelen in Parijs in 2024 sponsor van de KNZB. Beide partijen tekenden donderdag 1 juli tijdens een businessclub bijeenkomst van de zwembond een samenwerkingsovereenkomst voor de komende 3,5 jaar.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Sterke Nederlandse prestaties op EJK synchroonzwemmen

do, 01/07/2021 - 02:00

Maria Lorenzini en Marloes Steenbeek hebben het EJK synchroonzwemmen op Malta donderdagavond afgesloten met een 8e plaats op het onderdeel duet vrije uitvoering. Het Nederlandse duet behaalde een score van 79.9000 en hield daarmee het Duitse duet achter zich dat woensdag in de voorronde nog een plekje boven Nederland was geëindigd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming