KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 4 uur 28 min geleden

Update Protocol zwemsporten

wo, 14/10/2020 - 02:00

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet op 13 oktober jl. zijn aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Deze gedeeltelijke lockdown heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Toch blijft het mogelijk om de zwemsport te beoefenen, hetzij in aangepaste vorm.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

We mogen de zwemsport beoefenen, maar...

wo, 14/10/2020 - 02:00

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet heeft minister-president Mark Rutte aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Deze gedeeltelijke lockdown heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Toch blijft het mogelijk om de zwemsport te beoefenen, hetzij in aangepaste vorm.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Alle wedstrijden en competities stilgelegd door nieuwe overheidsmaatregelen

di, 13/10/2020 - 02:00

De extra benodigde maatregelen die ons kabinet neemt om de tweede golf van COVID-19 besmettingen in te dammen, hebben ook aanzienlijke effecten op de sportsector.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB lanceert campagne ‘Doe mee en regel je VOG!’

di, 13/10/2020 - 02:00

‘Doe mee en regel je VOG!’. Met dit credo lanceert de KNZB vandaag, dinsdag 13 oktober 2020, een campagne om de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onder de aandacht te brengen. De campagne is een oproep aan alle verenigingen om gebruik te maken van de regeling om gratis de VOG aan te vragen voor haar functionarissen. In de commercial die hoort bij deze campagne vertellen Robin van Galen en de functionarissen van een zwemvereniging waarom zij de VOG een belangrijk middel vinden om bij te dragen aan het zo veilig mogelijk maken van de zwemsport.

[ De campagne video ]

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Week van de Scheidsrechter 2020: Blij dat jullie er ook weer zijn!

vr, 02/10/2020 - 02:00

In veel sporten komt inmiddels weer langzaam de sportbeoefening op gang. Wel vaak in aangepaste vorm, ten gevolge van de coronapandemie. Maar gelukkig mogen we weer samen sporten en starten de competities weer. Daarbij zijn onze officials onmisbaar!

 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Update coronamaatregelen: De wedstrijden gaan door

di, 29/09/2020 - 02:00

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving stevig, maar gelukkig de sport slechts in beperkte mate. De komende drie weken (t/m dinsdag 20 oktober) mag bij geen enkele (sport)activiteit publiek aanwezig zijn en zijn de sportkantines dicht.  

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Coronaupdate 29 september

di, 29/09/2020 - 02:00

Nadat er vrijdag (25/9) additionele regionale maatregelen werden afgekondigd, heeft het Kabinet bij monde van premier Rutte en minister de Jonge nu ook nieuwe landelijke maatregelen doorgevoerd. Met ingang van dinsdag 29 september 18:00 zijn de nieuwe maatregelen van kracht; het goede nieuws is dat we kunnen blijven sporten.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Synchroonzwemmen onderdeel van TeamNL

ma, 21/09/2020 - 02:00

Op zaterdag 19 september kreeg het Nationaal Duet bestaande Noortje en Bregje de Brouwer het inmiddels befaamde oranje TeamNL koffertje uitgereikt door Directeur Topsport André Cats.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Rondje Nederland alleen digitaal

za, 19/09/2020 - 02:00

Gisterenavond zijn voor een aantal regio's additionele maatregelen aangekondigd in verband met Covid-19. Via dit bericht aanvullende informatie.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Rondje Nederland alleen digitaal, geen veranderingen in competitie!

za, 19/09/2020 - 02:00

Gisterenavond zijn voor een aantal regio's additionele maatregelen  aangekondigd in verband met Covid-19. Via dit bericht aanvullende informatie.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

We gaan het land in: Rondje Nederland 2020

wo, 02/09/2020 - 02:00

In september en oktober gaan we op 5 verschillende locaties in Nederland met elkaar in gesprek.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Protocollen KNZB-activiteiten

di, 01/09/2020 - 02:00

In maart 2020 legde de COVID-19 pandemie het sportleven in Nederland geheel stil. Inmiddels kunnen we weer het water in. Maar wel met de nodige beperkingen die moeten voorkomen dat het virus weer de overhand krijgt.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Doe mee aan de sportactie en werf nieuwe leden!

ma, 10/08/2020 - 02:00

Na de zomervakantie gaan we de sport weer met z’n allen aanzetten. Dan laten we iedereen zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie zetten in september de sport en de sportclubs vol in de schijnwerpers.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Samen bepalen we de norm

do, 30/07/2020 - 02:00

De sport die we met z'n allen beleven moet voor alle betrokkenen op de eerste plaats leuk zijn! Dat geldt voor alle topsporters net zo goed als voor recreatieve sporters en voor coaches net zo goed als voor ouders. Het is aan ons allen om er voor te zorgen dat er voor iedereen een veilig sportklimaat is rondom het de zwemsport.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB-wedstrijdprotocol voor wedstrijden in 1,5m samenleving beschikbaar

wo, 08/07/2020 - 02:00

Met de verruiming van de maatregelen in relatie tot het coronavirus, mogen we per 1 juli weer wedstrijden zwemmen, waterpolotrainingen volgen en werken aan de schoonspring- en synchroonzwemvaardigheden. Vlak voor het begin van de vakantie een welkome boodschap. Wel blijft een aantal beperkingen van kracht die we allemaal moeten naleven om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven zwemmen. Het KNZB-wedstrijdprotocol geeft de nodige richtlijnen voor de wijze waarop we dit kunnen invullen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB-wedstrijdprotocol voor wedstrijden in 1,5m samenleving komt er aan

di, 30/06/2020 - 02:00

Met de verruiming van de maatregelen in relatie tot het coronavirus, mogen we per 1 juli weer wedstrijden zwemmen, waterpolotrainingen volgen en werken aan de schoonspring- en synchroonzwemvaardigheden. Vlak voor het begin van de vakantie een welkome boodschap. Wel blijft een aantal beperkingen van kracht die we allemaal moeten naleven om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven zwemmen. Het KNZB-wedstrijdprotocol, waar momenteel druk aan wordt gewerkt en wat deze of volgende week gereed is, geeft de nodige richtlijnen voor de wijze waarop we dit kunnen invullen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Intensivering focus op topsportprestaties leidt tot verschuiving in KNZB-directie

di, 30/06/2020 - 02:00

Om de prestaties van de TeamNL-sporters op weg naar de uitgestelde Olympische en Paralympische spelen zo mogelijk nog optimaler te ondersteunen, is de focus van André Cats volledig bij de topsport en talentontwikkeling komen te liggen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming