KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 6 min 43 sec geleden

Herstellen met de supplementen van Virtuoos

vr, 23/07/2021 - 02:00

Het lichaam van een duursporter krijgt veel te verduren. De klappen tijdens het lopen, lange tijden op de fiets en de (kilo)meters in het water vereisen een sterk lichaam dat goed in staat is om zich te herstellen. Om jouw lichaam te ondersteunen om optimaal te herstellen kun je kiezen voor supplementen.  Welke supplementen dat zijn, verschilt per (duur)sporter. Daarom hebben we de gratis online supplementen test ontwikkeld. Door deze test ontdek je zelf welke supplementen voor jou het meest interessant zijn om voor TheXtra% te gaan. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Ook deze toppers komen in actie op de Olympische Spelen

vr, 23/07/2021 - 02:00

Waar we de dagen langzaam aftelden is het nu dan eindelijk zo ver. Vandaag starten de Olympische Spelen in Tokio officieel. Om 13:00 uur worden de Spelen officieel geopend met een ingetogen ceremonie. Onze topzwemmers zijn inmiddels afgereisd en zijn klaar om voor hun beste prestatie ooit te gaan.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

De Olympische Spelen: Onze sporters en het programma

wo, 21/07/2021 - 02:00

Vrijdag is het zover: de Olympische Spelen in Tokio. De Spelen vinden een jaar later dan gepland plaats maar onze sporters zijn er meer dan klaar voor: zij gaan voor goud of anders minimaal hun beste prestatie ooit! Wie er deelnemen en wanneer zij in actie komen, zetten wij hieronder op een rijtje. De tijdstippen in het overzicht zijn de Nederlandse tijden.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Denk mee voor een betere KNZB

ma, 12/07/2021 - 02:00

Wat gaan we doen?:
Onze KNZB gaat een volgende stap zetten op weg naar een betere besturing. Dat is met de verenigingen afgesproken tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB. Wat is die volgende stap? 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Help mee als vrijwilliger op het TeamNL Olympic Festival!

vr, 09/07/2021 - 02:00

Van 23 juli t/m 10 augustus is de KNZB actief op het TeamNL Olympic Festival. Dit is een schitterend sportfestival op het sportstrand van Scheveningen. Wil jij als vrijwilliger bij het zwembad het festival van dichtbij meemaken? Geef je dan op voor een of meerdere dagdelen om mee te helpen met de diverse activiteiten.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

TAUW nieuwe sponsor van het Nederlandse zwemmen

vr, 02/07/2021 - 02:00

TAUW is tot en met de Olympische Spelen in Parijs in 2024 sponsor van de KNZB. Beide partijen tekenden donderdag 1 juli tijdens een businessclub bijeenkomst van de zwembond een samenwerkingsovereenkomst voor de komende 3,5 jaar.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Sterke Nederlandse prestaties op EJK synchroonzwemmen

do, 01/07/2021 - 02:00

Maria Lorenzini en Marloes Steenbeek hebben het EJK synchroonzwemmen op Malta donderdagavond afgesloten met een 8e plaats op het onderdeel duet vrije uitvoering. Het Nederlandse duet behaalde een score van 79.9000 en hield daarmee het Duitse duet achter zich dat woensdag in de voorronde nog een plekje boven Nederland was geëindigd.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Doe mee met de #KNZBzwemzomer winactie!

ma, 28/06/2021 - 02:00

Tijdens de Zwemzomer vinden er tal van activiteiten plaats! Organiseer er een of meerdere met jouw vereniging en zorg dat je erbij bent! Hoe je de organisatie het beste kunt aanpakken lees je in de toolkit. Speciaal voor deze Zwemzomer heeft de KNZB een winactie opgezet, waarmee je kans maakt op mooie prijzen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

EJK Synchroonzwemmen op Malta

vr, 25/06/2021 - 02:00

Marloes Steenbeek (ZPCH), Noortje Reijnen (ZPCH) en Maria Lorenzini (ACZ) zijn geselecteerd voor het Europees Jeugd Kampioenschap Synchroonzwemmen dat wordt gehouden op Malta. De drie Nederlandse talenten worden begeleid door coach Rynske Keur en teammanager Iris Pardieck.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Een inclusieve zwemsport

wo, 23/06/2021 - 02:00

Juni wordt wereldwijd beschouwd als de Pride maand, vanwege de Stonewall-rellen die in juni 1969 plaatsvonden en van groot belang waren voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Niet alleen deze maand, maar het hele jaar door zet de KNZB hard in op inclusief sporten. We heten iedereen welkom bij onze bond. Onze wens is dat iedereen zich thuis voelt bij ons en onze zwemverenigingen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

De KNZB presenteert een zomer vol activiteiten

di, 22/06/2021 - 02:00

Hoera, zwemmen mag weer! De KNZB biedt met de KNZB Zwemzomer een scala aan activiteiten! Dit is samengevat in een handige “toolkit” die je hier kunt vinden. De toolkit ondersteunt verenigingen, zwembadorganisaties, bestuurders, trainers, coaches en vrijwilligers om alle zwemmers van Nederland de komende periode een geweldige zwemzomer te laten beleven.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Protocol Verantwoord Zwemmen 6.0 gepubliceerd

ma, 21/06/2021 - 02:00

Zaterdag 26 juni worden er nieuwe versoepelingen doorgevoerd. Met ingang van deze datum gelden de maatregelen uit protocol versie 6.0.  

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Uitbreiding versoepelingen voor zwembadbranche

vr, 18/06/2021 - 02:00

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd over te gaan op stap 4 van het openingsplan. Dit is heel goed nieuws want dit betekent ook een uitbreiding van de versoepelingen in de zwembaden. Hier zijn de samenwerkende partijen in de zwembadbranche erg blij mee.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Nationaal Dopingreglement gewijzigd

di, 15/06/2021 - 02:00

Sinds 2017 heeft de KNZB haar tuchtzaken omtrent doping ondergebracht bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Op deze manier werkt de KNZB mee aan een eerlijke, integere en schone sport. Op 1 januari is de nieuwe mondiale doping code in werking getreden waardoor het Nationaal Dopingreglement (NDR) is aangepast. Het NDR is gebaseerd op de Wereld Anti Doping Code, opgesteld door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA).

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer naar Tokio!

zo, 13/06/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio. Na twee sterke optredens op de eerste dag van het OKT in Barcelona (met een derde plaats bij de voorronde vrije kúr en een derde plaats voor de finale technische uitvoering) zwom de 22-jarige tweeling zondagmiddag in de finale van de vrije kür opnieuw sterk. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Uitstekende uitgangspositie Noortje en Bregje de Brouwer

za, 12/06/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer beginnen zondag met veel vertrouwen aan de tweede en beslissende dag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Het nationaal duet leverde ’s morgens in Barcelona al een uitstekende prestatie met een derde plaats in de voorronde van de vrije kür (87.800 punten) en eindigde ’s avonds bij de finale van de technische uitvoering eveneens als derde. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Winnaar ‘Club van het Jaar 2021’ bekend

do, 10/06/2021 - 02:00

Op woensdagavond 9 juni is de winnende club bekend gemaakt tijdens de Awarduitreiking van de verkiezing ‘Club van het Jaar 2021’. In het Utrechtse Tivoli Vredenburg maakten Erben Wennemars en Typhoon bekend welke sport- en cultuurclub de winnaars van dit jaar zijn. Daarnaast bestond de avond uit interessante gastsprekers, optredens en interviews met de finalisten. In de interviews stond de uitzonderlijke veerkracht van deze clubs centraal.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Noortje en Bregje de Brouwer op jacht naar ticket voor Tokio

wo, 09/06/2021 - 02:00

De synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer gaan 12 en 13 juni in Barcelona op jacht naar een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) werd door de FINA tot twee keer toe uitgesteld. Begin maart en begin mei lukte het door de Corona-pandemie niet om het evenement in Tokio veilig te organiseren. Nu moet het in Barcelona gebeuren voor het nationaal duet dat onlangs bij het EK in Boedapest een goede generale repetitie zwom.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Unieke samenwerking uitbreiding De Tongelreep

vr, 04/06/2021 - 02:00

Vrijdag 4 juni hebben de KNZB, BrabantSport en haar TeamNL centrum, InnoSportlab De Tongelreep en de gemeente Eindhoven een unieke samenwerkingsovereenkomst voor de komende 12 jaar ondertekend. Een mijlpijl voor de zwemsport in Nederland. Nog niet eerder hebben partijen zich voor zo’n lange periode gecommitteerd om samen het zwemmen voor iedereen, van jong tot oud en van leren zwemmen tot internationaal presteren, aantrekkelijk te maken, te houden en te innoveren.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Ondersteunende toolkit voor verenigingen

do, 03/06/2021 - 02:00

“Wat fijn dat we hier weer kunnen zijn en dat we weer mogen zwemmen. De afgelopen periode is voor onze verenigingen heel zwaar geweest, maar we hebben ook gezien wat de kracht van verenigingen is. Verenigingen zijn heel creatief geweest met het verzorgen van landtrainingen en het onderhouden van contact met hun leden, maar zwemmen hoort toch echt in het water”, Aschwin Lankwarden, Algemeen directeur.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Pagina's