KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 3 uur 19 min geleden

Geen versoepelingen, wel perspectief opening zwembaden

do, 15/04/2021 - 02:00

Dinsdagavond 13 april zijn er tijdens de persconferentie geen verdere versoepelingen aangekondigd. Zwemles voor kinderen tot en met 12 jaar is momenteel toegestaan, maar helaas verandert er niets aan de huidige situatie. Wél heeft het demissionair kabinet het openingsplan ‘stap voor stap meer mogelijk’ gepresenteerd. Dit plan biedt perspectief vanaf 11 mei voor het openen van de zwembaden en het hervatten van meer zwemactiviteiten.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB maakt EK-ploeg Boedapest bekend

di, 13/04/2021 - 02:00

De KNZB is in totaal met liefst 39 sporters vertegenwoordigd bij het EK Zwemmen in Boedapest. Van 10 tot en met 23 mei gaat de Oranje-equipe strijden om de medailles in het wedstrijdzwemmen (in het zwembad en in open water), schoonspringen en synchroonzwemmen. Voor de wedstrijdzwemmers in het zwembad is het tevens de laatste mogelijkheid zich nog voor de Olympische Spelen van Tokio te kwalificeren.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Binnensport vraagt kabinet en Tweede Kamer om meer perspectief

di, 16/03/2021 - 01:00

Maar liefst 31 binnensportbonden en belangenorganisaties, waaronder de KNZB, hebben maandagmiddag gezamenlijk een brief gestuurd naar minister-president Rutte, minister De Jonge, minister Van Ark en de Tweede Kamer om meer perspectief te vragen voor de zes miljoen sporters die zij vertegenwoordigen. Deze zes miljoen binnensporters, de helft van sportend Nederland, staan door de coronamaatregelen buitenspel.

Demissionair minister-president Rutte erkende op de persconferentie van 8 maart jongstleden dat sport een deel van de oplossing is om de samenleving vitaal en gezond te houden:

“U hebt misschien ook de berekeningen gezien dat we gezamenlijk miljoenen coronakilo’s zijn aangekomen. Omdat er weinig dingen gezonder zijn dan samen sporten, en dan denk ik ook aan de geestelijke volksgezondheid, wordt het vanaf dinsdag 16 maart mogelijk met maximaal vier mensen vanaf 27 jaar in de buitenlucht te sporten, op 1,5 meter en georganiseerd op een sportaccommodatie. Het is een kleine aanpassing die weer een verschil kan maken.”

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Spartelend als een vis op het droge

wo, 24/02/2021 - 01:00

‘Waardeloos’, zo benoemt manager Sport Guust Jutte de boodschap dat de zwembaden nog langer dicht blijven. Geen zwemlessen, geen mini-polo, geen baantjes trekken en geen andere activiteiten in het water. En dat terwijl wetenschappelijk bewezen is dat zwemmen in een binnenbad minimaal net zo veilig is als de buitensport. ‘Zwemmers in al hun verschijningsvormen worden hard geraakt door het langdurig wegvallen van hun hobby. Deze klap komt bij de sporters, de verenigingen en de KNZB zeer hard aan. We zullen alle zeilen moeten bijzetten om sportief en financieel gezond te blijven om zodoende straks weer een spetterend aanbod te kunnen bieden.’

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Kleurplatenactie!

di, 23/02/2021 - 01:00

Omdat we allemaal wel een beetje kleur kunnen gebruiken, organiseren wij een kleurplatenactie voor de synchroonzwemmers en schoonspringers in Nederland!

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Compensatieregelingen voor sportverenigingen zijn nu aan te vragen

vr, 19/02/2021 - 01:00

De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Deze financiële regelingen zijn sinds vandaag geopend. Maar al die verschillende regelingen maken het voor sportverenigingen niet per sé overzichtelijker. Om clubs hier wegwijs in te maken staat er een speciaal interactief dossier online, samengesteld door sportbonden in samenwerking met NOC*NSF. In het dossier ‘Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’ staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken clubs voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Bericht na persconferentie 2 februari

di, 02/02/2021 - 01:00

Vanavond is bekend gemaakt dat de lockdown in verband met het bestrijden van het coronavirus nogmaals wordt verlengd tot in ieder geval 2 maart.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Compensatieregelingen voor sportverenigingen voor schade corona

vr, 29/01/2021 - 01:00

De overheid heeft verschillende regelingen in het leven geroepen om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Maar al die verschillende regelingen maken het voor sportverenigingen niet per sé overzichtelijker. Om clubs hier wegwijs in te maken staat sinds vandaag een speciaal interactief dossier online, samengesteld door sportbonden in samenwerking met NOC*NSF. In het dossier ‘Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’ staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken clubs voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Online clinics

do, 21/01/2021 - 01:00

Helaas zijn de zwembaden nog gesloten. Natuurlijk hopen wij net als iedereen dat deze weer snel hun deuren kunnen openen, maar helaas is dat nog niet het geval. Om wel in beweging te blijven, verzorgen verschillende trainers & sporters de aankomende weken diverse online trainingen.

Onderstaand vind je het overzicht van alle trainingen. Deelname is gratis, meld je snel aan!

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Topsporters KNZB op weg naar Tokio 2021

za, 09/01/2021 - 01:00

Na een rustige kerst en oud & nieuw is de topsportafdeling van de KNZB begonnen aan het Olympisch en Paralympisch sportjaar 2021. Technisch Directeur André Cats: “Na het lastige afgelopen jaar met zoveel uitgestelde en afgelaste events, is er goede hoop dat met de nodige aanpassingen en voorzorgsmaatregelen de topsport weer een herstart kan gaan maken in 2021. We moeten uiteraard heel voorzichtig blijven. Tot nu toe zijn we met onze topsportteams vrijwel gevrijwaard gebleven van COVID-besmettingen en dat willen we natuurlijk wel graag zo houden”. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming