KNZB (swimming)

Abonneren op feed KNZB (swimming)
>
Bijgewerkt: 29 min 16 sec geleden

Online clinics

do, 21/01/2021 - 01:00

Helaas zijn de zwembaden nog gesloten. Natuurlijk hopen wij net als iedereen dat deze weer snel hun deuren kunnen openen, maar helaas is dat nog niet het geval. Om wel in beweging te blijven, verzorgen verschillende trainers & sporters de aankomende weken diverse online trainingen.

Onderstaand vind je het overzicht van alle trainingen. Deelname is gratis, meld je snel aan!

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Topsporters KNZB op weg naar Tokio 2021

za, 09/01/2021 - 01:00

Na een rustige kerst en oud & nieuw is de topsportafdeling van de KNZB begonnen aan het Olympisch en Paralympisch sportjaar 2021. Technisch Directeur André Cats: “Na het lastige afgelopen jaar met zoveel uitgestelde en afgelaste events, is er goede hoop dat met de nodige aanpassingen en voorzorgsmaatregelen de topsport weer een herstart kan gaan maken in 2021. We moeten uiteraard heel voorzichtig blijven. Tot nu toe zijn we met onze topsportteams vrijwel gevrijwaard gebleven van COVID-besmettingen en dat willen we natuurlijk wel graag zo houden”. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Synchroonzwemster Noortje Reijnen doet mee aan virtuele FINA Challenge

do, 17/12/2020 - 01:00

Voor het eerst sinds tijden is er weer eens een Nederlandse synchroonzwemster actief geweest in wedstrijdverband. Junior Noortje Reijnen heeft deelgenomen aan de ‘Artistic Swimming Virtual Challenge’, een nieuw concept van de FINA om – met alle COVID-19 beperkingen – tóch internationale wedstrijden te organiseren. 

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Zwembaden sluiten twee weken hun deuren

wo, 04/11/2020 - 01:00

Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 3 november zullen de zwembaden woensdag 4 november vanaf 22:00 uur voor twee weken hun deuren moeten sluiten. De sluiting van zwembaden betekent ook dat er géén zwemlessen kunnen plaatsvinden.

We vinden dit erg jammer voor onze zwemmers en kijken uit naar een spoedige heropening.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Update Protocol zwemsporten

wo, 14/10/2020 - 02:00

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet op 13 oktober jl. zijn aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Deze gedeeltelijke lockdown heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Toch blijft het mogelijk om de zwemsport te beoefenen, hetzij in aangepaste vorm.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

We mogen de zwemsport beoefenen, maar...

wo, 14/10/2020 - 02:00

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet heeft minister-president Mark Rutte aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Deze gedeeltelijke lockdown heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Toch blijft het mogelijk om de zwemsport te beoefenen, hetzij in aangepaste vorm.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

Alle wedstrijden en competities stilgelegd door nieuwe overheidsmaatregelen

di, 13/10/2020 - 02:00

De extra benodigde maatregelen die ons kabinet neemt om de tweede golf van COVID-19 besmettingen in te dammen, hebben ook aanzienlijke effecten op de sportsector.

Categorieën: Zwemmen/Swimming

KNZB lanceert campagne ‘Doe mee en regel je VOG!’

di, 13/10/2020 - 02:00

‘Doe mee en regel je VOG!’. Met dit credo lanceert de KNZB vandaag, dinsdag 13 oktober 2020, een campagne om de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onder de aandacht te brengen. De campagne is een oproep aan alle verenigingen om gebruik te maken van de regeling om gratis de VOG aan te vragen voor haar functionarissen. In de commercial die hoort bij deze campagne vertellen Robin van Galen en de functionarissen van een zwemvereniging waarom zij de VOG een belangrijk middel vinden om bij te dragen aan het zo veilig mogelijk maken van de zwemsport.

[ De campagne video ]

Categorieën: Zwemmen/Swimming